Boetiekhotelletje pakken? Dit zijn de tofsten van het land (2024)

Van voormalig krakerspand tot slapen in een bedstee; dit zijn de leukste boetiekhotels van Nederland.

Door Marjolein Stormezand en Stephanie Jonker
Boetiekhotelletje pakken? Dit zijn de tofsten van het land (1)

ELLE Decoration is altijd op zoek naar de fraaiste hotels. Ga je binnenkort een weekendje weg, maar weet je nog niet waarheen? Wij pleiten voor een vakantie in eigen land: nóg genoeg te ontdekken. En met deze lijst boetiekhotels op zak hoef je je hotelkamer überhaupt niet meer te verlaten. Tried and tested door team ELLE Decoration.

De beste boetiekhotels van Nederland, je vindt ze hier

1

Jan Luyken - Amsterdam

Boetiekhotelletje pakken? Dit zijn de tofsten van het land (3)

Welkom bij Hotel Jan Luyken, het coolste Italiaanse stijlhotel in het Museumkwartier - hartje Amsterdam. Zodra je binnenstapt ervaar je het 'wees-welkom-gevoel'. Overal hangt een Italiaanse sfeer; van stijl tot ontspanning. En die heerlijke geur van versgebakken koekjes die door de gangen zweeft; Te. Lekker.

Het personeel is al net zo vriendelijk als dat het hotel oogt. Hier wordt er alles aan gedaan om je te verwennen. Als je op zoek bent naar een plek waar je je thuis voelt, met een vleugje Italiaanse charme en heel veel liefde, dan is Hotel Jan Luyken in Amsterdam dé plek voor jou.

Boek hier

2

The Hoxton, Lloyd Amsterdam

Boetiekhotelletje pakken? Dit zijn de tofsten van het land (4)

Nederland is een Tweede Hoxton rijker en daar zijn we maar al te blij mee. Het verse hotel telt 136 kamers en is gevestigd in het voormalige Koninklijke Nederlandse Lloyd Shipping Company. Het ontwerp van de nieuwe Hoxton doet eer aan de rijke geschiedenis van het pand, dat dateert uit 1921, terwijl het tegelijkertijd de bruisende en jeugdige energie van Amsterdam-Oost kenmerkt. Hiervoor werkten Aime Studios van Ennismore samen met designbureau Nicemakers. Het architecturale erfgoed van het gebouw uit de jaren twintig is omarmd en verheven, met elementen zoals de glas-in-loodramen, houten panelen en originele tegels, geïnspireerd door de baksteen-expressionistische beweging, versterkt door gedurfde tinten en oversized, grafische patronen. ELLE Deco's favo galerie Bisou leverde de kunstcollectie voor het hotel.

Eten en drinken doen je bij Breman Brasserie, een comfortabele plek die geïnspireerd is op de Europese en Zuid-Amerikaanse keuken van rond de eeuwwisseling, of bij Barbue, een bar geïnspireerd door het gouden tijdperk van Argentinië, waar je deskundig gemaakte co*cktails drinkt tot in de late uurtjes.

Het hotel is gunstig gelegen om de hele stad te verkennen; slechts een snelle 10-minuten fietstocht of tramrit naar Centraal Station en 15 minuten verwijderd van zijn zusterhotel aan de Herengracht.

Boek hier

3

Hotel âme - Rotterdam

Boetiekhotelletje pakken? Dit zijn de tofsten van het land (5)

Een oase van rust midden in het centrum van Rotterdam omgeven door alle populaire bezienswaardigheden zoals het Sonneveld Huis, Het Nieuwe Instituut en het Depot Boijmans van Beuningen.

Dit boetiekhotel in Japandi-stijl is tried and tested door ELLE Decoration's Evelien Reich die het een dikke A+ gaf. De eigenaar van Hotel âme maakt trouwens ook fantastisch keramiek, die ook in het hotel wordt verkocht.

Boek hier

Advertentie - Lees hieronder verder

4

Heavens Hotel - Hoorn

Boetiekhotelletje pakken? Dit zijn de tofsten van het land (6)

Kerkelijk en modern; na een verbouwing van bijna 3 jaar, opende Heavens Hotel begin juli 2022 haar deuren. Het boetiekhotel gevestigd in De Grote Kerk in Hoorn heeft 43 kamers en een restaurant met de bijpassende naam The Saint. Het is hemels slapen en dineren in dit rijksmonument uit 1883.

Boek hier

5

Boetiekhotel La Paulowna - Den Haag

Boetiekhotelletje pakken? Dit zijn de tofsten van het land (7)

La Paulowna is gevestigd in een voormalig bankgebouw aan het Anna Paulownaplein. Dan zou je misschien een klassieke inrichting verwachten, maar het tegendeel is waar. Ook aan een goed bed geen gebrek.

Boek hier

6

Boetiekhotel The Roosevelt - Middelburg

Boetiekhotelletje pakken? Dit zijn de tofsten van het land (8)

Weekendje Middelburg? Dan mag je deze Zeeuwse parel niet overslaan. De suites in The Roosevelt (industrieel meets klassiek!) zijn adembenemend. Vergeet niet een avond aan te schuiven in het bijbehorende restaurant: ook zo'n aanrader! Bij mooi weer wordt het ontbijt in de binnentuin geserveerd.

Boek hier

Tijd voor een Waddeneiland: wat dacht je van Vlieland?>

Advertentie - Lees hieronder verder

7

Hotel The Dutch - Maastricht

Boetiekhotelletje pakken? Dit zijn de tofsten van het land (9)

Boetiek- én designhotel! The Dutch is gevestigd in de upcoming buurt Wijck. Deze wijk is de laatste jaren flink in opmars en barst van de leuke winkels, bars en restaurants. Het hotel is gelegen in een herenhuis en alle 49 kamers zijn anders. Neem een drankje in de lobby of speel een game in de hangout. Nog een pré: het hotel heeft een gratis minibar en roomservice.

Boek hier

8

Hotel The Duke - Den Bosch

Boetiekhotelletje pakken? Dit zijn de tofsten van het land (10)

Pal boven de Korte Putstraat, dé restaurantstraat van Den Bosch, zweeft The Duke. Overal in de hotelkamers komen verwijzingen terug naar het voormalige functie van het gebouw: een postkantoor. The Duke wordt gerund door locals die je graag de verborgen parels van de stad onthullen.

Boek hier

9

Hotel New York - Rotterdam

Boetiekhotelletje pakken? Dit zijn de tofsten van het land (11)

Een klassieker: Hotel New York! Stiekem al heel lang op onze favoriet. Het hotel is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. Slapen in een torenkamer? Kan. Slapen in een directievertrek? Kan ook. Jij mag het zeggen.

Boek hier

Advertentie - Lees hieronder verder

10

Hotel Sir Albert - Amsterdam

Boetiekhotelletje pakken? Dit zijn de tofsten van het land (12)

Midden in De Pijp tref je Sir Albert. De hoge plafonds doen nog denken aan de diamantfabriek die er vroeger gevestigd was, maar verder is er weinig te merken van het harde werk dat er rond 1895 werd verricht. De perfecte uitvalsbasis voor een dag in onze hoofdstad.

Boek hier

Dit zijn de meest romantische bestemmingen van Europa >

11

Hello I'm Local - Haarlem

Boetiekhotelletje pakken? Dit zijn de tofsten van het land (13)

Of boetiekhostel, zoals Hello I'm Local zichzelf graag noemt, want het is betaalbaar. Elke kamer is anders en ontworpen door studenten van de Designschool in Haarlem. Wat dacht je van slapen in een bedstee?

Boek hier

12

De Witte Dame - Abcoude

Boetiekhotelletje pakken? Dit zijn de tofsten van het land (14)

De Witte Dame heeft maar tien suites, maar mag zeker niet ontbreken op dit lijstje. De kamers zijn modern, maar sfeervol en stap je naar buiten dan beland je midden in de natuur. Hello, oase van rust.

Boek hier

Advertentie - Lees hieronder verder

13

L'Europe - Amsterdam

Boetiekhotelletje pakken? Dit zijn de tofsten van het land (15)

De bekendste op de lijst en zeker niet de minste: Hotel L'Europe. Misschien mogen we het niet eens een boetiekhotel meer noemen. Maar wil je een weekend baden in luxe, dan zit je hier goed aan de Amstel. Het hotel beschikt namelijk over vijf (!) sterren én ook het bijbehorende restaurant Bord'Eau weet elk jaar weer een ster te bemachtigen.

Boek hier

14

Corps de Garde - Groningen

Boetiekhotelletje pakken? Dit zijn de tofsten van het land (16)

Het perfecte stadshotel om Groningen eens goed onder de loep te nemen. Corps de Garde is gevestigd in een oud-legeronderkomen en de hotelkamers zijn klassiek met verrassende elementen. Begin de dag met een uitmuntend ontbijtje en je bent klaar om deze studentenstad te verkennen.

Boek hier

15

Mother Goose - Utrecht

Boetiekhotelletje pakken? Dit zijn de tofsten van het land (17)

Het Mother Goose Hotel, was ooit een berucht krakerspand, maar nu één van onze favoriete boetiekhotels in hartje Utrecht. De suites zijn ingericht met meubels van natuurlijke materialen en het hotel heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Je ontbijt scoor je twintig meter verder bij Café Daens.

Boek hier

Advertentie - Lees hieronder verder

16

Villa Augustus - Dordrecht

Boetiekhotelletje pakken? Dit zijn de tofsten van het land (18)

Ooit een watertoren, nu Villa Augustus. Sla de louvredeuren open en neem plaats in de prachtige (moes)tuin. Klim naar boven via de wenteltrap en je hebt uitzicht over heel Dordrecht. Midden in de groentetuin ligt het bijbehorende restaurant. Kruiden, groenten en fruit worden dan ook direct vanuit de tuin op je bord geserveerd.

Boek hier

Dit zijn de bijzonderste logeeradressen over de hele wereld >

Boetiekhotelletje pakken? Dit zijn de tofsten van het land (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated:

Views: 5971

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.