De mooiste boutique hotels aan zee - 8 tips | Reisjager (2024)

Zoek je een boutique hotel aan zee in Nederland? Check dan mijn 8 tips voor de allermooiste boutique hotels aan de kust in Nederland. In het voorjaar lekker op het strand genieten van de voorjaarszon, in de zomer zwemmen in zee en in de herfst en winter lekker uitwaaien op het strand. Eigenlijk is elk seizoen leuk om een hotel aan zee te boeken en een boutique hotel heeft nog net dat beetje extra sfeer! In de lijst vind je 3 boutique hotels aan zee in Noord-Holland, 3 in Zuid-Holland en 2 in Zeeland.

3x boutique hotels aan zee in Noord-Holland

1. Strandhotel Zoomers in Castricum – Noord-Holland

De mooiste boutique hotels aan zee - 8 tips | Reisjager (1)

Strandhotel Zoomers is een fantastich design boutique hotel aan de Nederlands kust. In het hotel vind je veel van het populaire merk ‘HKLiving’ terug. Mooie, zachte tinten en veel hout. Het hotel ligt in de duinen van Castricum, vlakbij zee. Echt een aanrader als je een boutique hotel aan zee iN Nederland zoekt!

Strandhotel Zoomers kun je boeken bij Booking.com.

2. Hotel Paradis**** in Zandvoort – Noord-Holland

De mooiste boutique hotels aan zee - 8 tips | Reisjager (2)

Dit boutique hotel aan de kust doet haar naam echt eer aan. Hotel Paradis is een echt paradijsje voor als je even tussentuit wil naar de kust. En wees nu eerlijk – wie wil dat nou niet? Hotel Paradis heeft kleine kamers, grotere kamers, familiekamers en zelfs een aantal studio’s. Genieten, genieten! Het hotel heeft een eigen tuin en terras waar je bij mooi weer lekker in het zonnetje kan zitten. Maar je kan natuurlijk ook naar het strand gaan, want daar sta je binnen een paar minuten! Het strand van Zandvoort ligt namelijk op 300 meter van het hotel vandaan. Wil je iets leuks ondernemen? Ga een paar uurtjes naar het Frans Hals Museum of naar De Hallen in Haarlem.

Hotel Paradis kun je boeken bij Booking.com.

3. Boutique hotel Puur Zee*** – Adults Only in Wijk aan Zee – Noord-Holland

De mooiste boutique hotels aan zee - 8 tips | Reisjager (3)

Toe aan rust, zonder drukke kinderen in de buurt? Kies dan voor Boutique Hotel Puur Zee, een adults only hotel in Wijk aan Zee. Hier kom je sowieso aan je rust toe: je verblijft namelijk in een prachtige villa mét buitenzwembad. In de zee zwemmen kan ook, want binnen drie minuten wandelen sta jij op het strand van Wijk aan Zee. Of dompel je onder in het bad dat in sommige kamers staat. De kamers zelf zijn trouwens ook erg mooi ingericht. Boutique Hotel Puur Zee heeft een eigen restaurant en een bar. Het restaurant serveert voornamelijk gerechten met vis, schaal- en schelpdieren, zoals je van een restaurant aan de zee kan verwachten.

Boutique hotel Puur Zee kun je boeken bij Booking.com.

3x boutique hotel aan zee in Zuid-Holland

4. Badhotel Rockanje*** in Rockanje – Zuid-Holland

Wel eens van Rockanje gehoord? Na het lezen van deze alinea wel, want in dit plaatsje in de provincie Zeeland staat een superleuk boutique hotel: Badhotel Rockanje. Dit hotel heeft hele leuke kamers in een Noord-Amerikaanse lodge-stijl. Heel bijzonder!Het hotel heeft bovendien een eigen zwembad, een sauna en een terras. Aan genieten kom je hier dus zeker toe. Het strand van Rockanje ligt bovendien op 400 meter van het hotel, dus een duik in de zee mag zeker niet ontbreken.

Badhotel Rockanje kun je boeken bij Booking.com.

5. Vesper Hotel**** in Noordwijk aan Zee – Zuid-Holland

De mooiste boutique hotels aan zee - 8 tips | Reisjager (5)

Hotel Vesper is een design boutique hotel aan zee in Noordwijk aan Zee. Alleen de boulevard ligt er tussen. Het is echt een hotel als je van luxe houdt, met moderne design kamers. Boek een lekkere kamer met zeezicht, zodat je ook vanaf je balkon nog kunt genieten van de zee. Er is ook een mooi en gezellig terras, voor een lekker hapje en drankje na een dagje strand.

Vesper Hotel kun je boeken bij Booking.com.

6. Boutique Hotel Benedict***** in Noordwijk aan Zee – Zuid-Holland

De mooiste boutique hotels aan zee - 8 tips | Reisjager (6)

Nog zo’n mooi luxe boutique hotel aan zee: Boutique Hotel Benedict. Ook dit hotel ligt in Noordwijk aan Zee. Het is echt ingericht zoals je dat van een boutique hotel verwacht: met veel lichte en beige tinten, goede bedden, luxe spreien en goede verzorgingsproducten. Echt alles is hier qua inrichting op elkaar afgestemd, een plaatje! Je slaapt hier in een studio met appartement, dus hebt ook altijd je eigen koelkast en kunt ook zelf koken als je dat wilt. Maar ik kan me ook voorstelen, dat je liever naar een leuke beach club gaat dan dat je zelf gaat koken!

Boutique hotel Benedict kun je boeken bij Booking.com.

2x Boutique hotels aan zee in Zeeland

7. Suites Boulevard 17**** in Vlissingen – Zeeland

De mooiste boutique hotels aan zee - 8 tips | Reisjager (7)

Ook in Zeeland zijn er mooie boutique hotels aan de kust, zoals Suites Bouelvard 17 in Vlissingen. Je slaapt hier in luxe suites, die je ook met een sauna kunt boeken. Je bent hier direct aan de boulevard en staat dus zo op het strand! Tip: boek een suite met uitzicht op zee, want die hebben ze hier ook.

Suites Boulevard 17 kun je boeken bij Booking.com.

8. Boutique Hotel Charley’s*** in Westkapelle – Zeeland

Boutique hotel Charley’s in Westkappelle is heel leuk boutique hotel met een té schattige inrichting. De kamers zijn mooi ingericht en lekker ruim – vooral de suite, die zelfs een eigen badkuip in de kamer heeft! Perfect voor een romantisch weekendje weg met je partner, zou ik zeggen. En het strand van Westkapelle ligt maar op 150 meter van het hotel. Vlakbij dus!

Boutique hotel Charley’s kun je boeken bij Booking.com.

Meer hotels aan zee

Heb jij een tip voor een boutique hotel aan zee dat echt in dit lijstje hoort? Stuur me dan een berichtje via Instagram of Facebook. Of een mailtje naar lieke@reisjager.nl. Vind ik leuk!
Tip: check ook eens mijn tips voor de mooiste luxe hotels aan zee.

Meer vakantietips

Hotel aan zee in Nederland: de 10 leukste tips

8x hotels met familiekamers op de Waddeneilanden

10x Luxe hotels op de waddeneilanden

5x hotels met zeezicht en balkon

Luxe hotel aan zee in Nederland – de 5 beste tips

5x de leukste hotels met familiekamers aan zee

9x de mooiste boutique hotels in Zeeland

Laat meer tips zien

De mooiste boutique hotels aan zee - 8 tips | Reisjager (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated:

Views: 5969

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.